Анализатор: Путин се отдалечава от успеха, времето не работи в полза на Русия

Западната солидарност трябва да се насочи към България и Полша след спирането на руския газ само за тези две държави, смята Пламен Димитров

Анализатор: Путин се отдалечава от успеха, времето не работи в полза на Русия

Снимка: Hollie Adams/ Bloomberg

Още по темата
Shell продава на „Лукойл“ бензиностанциите си и завод за смазочни масла в Русия
12.05.2022
Истинската бежанска политика на ЕС: Разделяй и отлагай
12.05.2022
Приходите на Русия от петрол растат с 50% от началото на годината
12.05.2022
Коментари
   1| 2| 3    
0
 
3
 
23
georgi_shum до: serafima
преди 1 месец
Хаха, чиба Ma :)
5
 
2
 
22
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Забавляват ме тук писали с претенции на висши военни стратези и анализатори дълбокомислени разсъждения за краха на Русия! Нека на нещо да се радват! Така са надъхани, че ми става тъжно за времето 2022 г., когато има толкова едностранчиво мислещи хора (по Маркузе). После мълчаливо ще подвият опашка.
0
 
3
 
21
georgi_shum до: data
преди 1 месец
Именно :)
2
 
4
 
20
data до: georgi_shum
преди 1 месец
Ще видим. Въпреки битуващото мнени за твърдия характер на населението и непобедимоста на армията Русия винаги де е справяла зле във продължителни и изтощаващи конфликти . Освен всв но там е подпомагана а и не бива да се забравя мотивацията от страна на нквд
2
 
3
 
19
georgi_shum до: data
преди 1 месец
За момента, всичко сочи, че нещата отиват натам.Единственият шанс на Путин, да получи шанс за успех, е да обяви мобилизация. Но пък това е огромен риск, който най вероятно ще е и политическото му самоубийство :) Ако не и реалното физическо такова.Въобще сам се набута в такива ситуация, че няма полезен изход. Както разправям на нашия приятел Мави, от ден първи - Путин загуби тая война, още в момента, в който я започна. Не зависимо какво стане на фронта.А след речта му на парада в понеделник, вече съм почти на 100% убеден, че ядрено оръжие няма да посмее да използва.
3
 
4
 
18
data до: georgi_shum
преди 1 месец
Влязат ли в позиционна война това е равносилно на унищожаването на Русия до степен на разпад.
1
 
3
 
17
georgi_shum до: data
преди 1 месец
Да, определено ще се пробват за това, не знам дали ще устискат 2 г, но определено до тази зима, поне до началото на отоплителния сезон, конфликта под една или друга форма ще продължи. Независимо дали тая фирма ще е активна, като сега, или ще е в по тиха, позиционна фаза.
0
 
3
 
16
data до: georgi_shum
преди 1 месец
В абсолютно безпереспективният Афганистан СССР стоя 10 г . Верно , Русия не е СССР и няма неговите ресурси но според мен мин конфликта ще е 2 г . Най малкото руснаците ще тестват запада дали няма да се огъне тая зима
1
 
5
 
15
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Не н+ме разбирайте грешно, и аз искам да стане бързо, но обективно погледнато няма как да стане за седмици или месец - два.Значи, руснаците все още имат известен настъпателен потенциал, поне в района около северодонецк. Тоя потенциал, най вероятно ще се изчерпа до седмица, най много две. И дори и по някакво чудо да успеят да обградят тоя район с площ около поне 70-80 км2, настъплението ще спре и ще се мине към дълга обсада. Украйнците там са далеч по добре укрепени и снабдени, отколкото мариупол, и могат да държат месеци.Независимо дали се стигне до това или не, до седмици, руснаците ще минат към отбрана по целия фронт. Това не значи, обаче, че украйнците веднага ще минат в общо контра настъпление. Все още нямат сили за това. Едно е да водиш отбранителни боеве от добре укреплени и снабдени позиции, друго е да разгърнеш общо настъпление. Не, че няма да има някакви локални такива, като тия около Харков сега, или около Херсон, но за нещо по голямо, украйнците все още нямат сили. Те едва преди седмица почнаха да въвеждат в боя съединенията, които формираха при мобилизацията, която започна в края на Февруари. И съответно да изтеглят изтощените си боевете до сега части от фронта, за почивка и попълване Трябват им още поне месец два, за да натрупат още западно оръжие, най вече артилерия и системи за залпов огън, за да сформират поне 3-5 бригади въоръжени с тях, тия бригади да получат боен опит в по локални и статични боеве, и едва тогава ще са готови за офанзива. Реална украйнска офанзива може да се очаква най рано началото - средата на юли според мен.А за мобилизацията в Русия - върви си скрита такава от самото начало на войната :( Да, привличат ги с кратки договори, да не набират толкова, колото им трябват за сериозен успех, но все пак достатъчно, че да покриват част от загубите си. Така, че от към хора все още не са критично закъсали. Факт е, че качество, на тия хора, не е особено добро, но кога това е спирало руските генерали да си жертват войските?
0
 
5
 
14
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
незнам за другите колеги, но поне аз до сега яко надцених тяхната армия и военни... края на есента ми се струва далеч, още до две седмици ще започне кнотраофанзивата и да видим колко бързо ще напредне!
   1| 2| 3