IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

36% от инвеститорите в облигационната емисия на Енерго-Про са от Великобритания

53% от инвеститорите са асет мениджъри, 17% - международни финансови институции, 16% - банки, 11% - пенсионни и инвестиционни фондове

19:04 | 12.12.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Повече от 100 инвеститора, сред които международни финансови институции, банки, пенсионни и инвестиционни фондове и асет мениджъри, взеха участие в облигационната емисия на Енерго-Про, реализирана съвместно от J.P.Morgan и Citi на 30 ноември 2017 г., съобщи компанията.

Дружеството дебютира на международните пазари на дългови книжа, възползвайки се от благоприятните пазарни условия. С това групата повиши своята финансова гъвкавост и премина към централизиран модел на финансиране.

Високият интерес към емисията, която бе презаписана 2,2 пъти и генерира поръчки за над 800 млн.евро, е показателен за успеха на транзакцията, се посочва още в съобщението.

53% от инвеститорите са асет мениджъри, 17% - международни финансови институции, 16% - банки, 11% - пенсионни и инвестиционни фондове.

Най-голям дял от инвеститорите - 36% са от Великобритания, 15% са от Австрия и Германия, други 15% са разпределени в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Общността на независимите държави, и 15% са от други западноевропейски държави.

Отчитайки засиленото търсене и високото качество на инвеститорите в облигационната емисия, Енерго-Про реши да увеличи размера на облигацията в процеса на преговорите от 350 млн. евро на 370 млн. евро.

Енерго-Про се позиционира като компания от стратегическо значение за регионалния енергиен пазар, разполагайки с разнообразни бизнеси, географски диверсифицирани в България, Грузия и Турция, коментират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Toranaga
преди 6 години
A kolko sa ot BG
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още