IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуела нарече новите санкции на САЩ "престъпление срещу човечеството"

Страната се определи за жертва на "политически и финансов линч"

22:10 | 22.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерството на външните работи на Венецуела разкритикува новите санкции, наложени от САЩ на страната след спорното преизбиране на президента Николас Мадуро, и ги нарече "престъпление срещу човечеството", предаде Ройтерс.

В комюнике, цитирано от AFP, то заяви, че Венецуела е жертва на "политически и финансов линч" от страна на САЩ, "вдъхновен от вредните постулати на Ку-клукс-клан".

"Предупреждаваме международната общност за заплахата за световния мир, която представлява расисткият, супремасистки и интервенционистки режим, който в момента управлява във Вашингтон", казва венецуелското външно министерство.

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп "насърчава омразата, нетърпимостта и политическия и финансов линч" на Венецуела, пише още в текста.

Междувременно директорът на отдела за Латинска Америка в руското външно министерство Александър Шчетинин заяви, че Русия се отнася отрицателно към санкциите на САЩ срещу държавния дълг на Венецуела и няма да ги спазва, предаде Ройтерс.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още