IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Румъния и Русия е ден на траур

Румъния скърби за 27-те загинали в дискотека, Русия почита паметта на загиналите руски граждани при самолетната катастрофа в Египет

10:58 | 01.11.15 г.
В Румъния и Русия е ден на траур

1 ноември 2015 е обявен за ден на траур в Русия и Румъния. Припомняме, че в ранните часове на  31 октомври при самолетна катастрофа в Египет загинаха 224 руски граждани. В Румъния в нощта на 30 срещу 31 октомври в нощен клуб след възникнал пожар смъртта си намериха 27 души, а други близо 200 са ранени. Траурът в северната ни съседка ще продължи три дни.

След инцидента румънският президент Клаус Йоханис обяви, че вече са налице доказателства, че са нарушени предписанията за безопасност в клуба, където е имало концерт на метъл групата Goodbye to gravity.

Предполага се, че пожарът е причинен от инцидент с фойерверки, запалени в закритото помещение.

В същото време връщането телата на загиналите руски граждани в самолетната катастрофа от Египет в Санкт Петербург ще започне вечерта на 1 ноември, съобщи заместник-началникът на Министерството на извънредните ситуации Владимир Степанов, цитиран от ТАСС.

На мястото на катастрофиралия самолет A321 на авиокомпанията „Когалмавиа” са пристигнали руският министър на транспорта Максим Соколов, министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков и ръководителят на Федералната агенция за въздушен транспорт Александър Нерадко.

Русия отхвърли версията самолетът да е бил свален от египетски клон на Ислямска държава. От авиокомпанията „Когалмавиа” обявиха след инцидента, че самолетът е бил изправен, а пилотът със солиден опит зад гърба си.

Още новини четете в Bulgaria ON AIR

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още