IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО: Епидемията от Ебола представлява международен здравен риск

Според институцията държавите, засегнати от вируса, трябва да обявят извънредно положение, но не и да забраняват международните пътувания или търговията

13:44 | 08.08.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Маргарет Чан и&nbsp;Кеиджи Фукуда от СЗО. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Маргарет Чан и Кеиджи Фукуда от СЗО. Снимка: Ройтерс

Епидемията от Ебола в Западна Африка е „необичайно явление“, което вече представлява международен здравен риск, заяви в декларация по случая Световната здравна организацията, цитирана от Ройтерс.

Според базираната в Женева здравна институция на ООН възможните последици от разпространението на заразата в световен мащаб са „особено сериозни“, имайки предвид силата на вируса. До момента от Ебола в четири държави в Западна Африка са загинали близо 1 000 души.

„Необходим е координиран международен отговор, който да спре и да обърне посоката на международното разпространение на вируса Ебола", гласи официалното становище на СЗО, публикувано след двудневно извънредно заседание заради епидемията.

„Заразата се разпространява по-бързо, отколкото можем да я контролираме“, заявява генералният директор на СЗО Маргарет Чан. „Декларацията ще привлече вниманието на лидерите на всички държави“.

Според СЗО всички държави, в които се предава вирусът Ебола (досега това са Гвинея, Либерия, Нигерия и Сиера Леоне) трябва да обявят извънредно положение, но не трябва да се забраняват международните пътувания или търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Biso
преди 9 години
Ето на какво попаднах аз преди няколк дена:Убива една нейна особенност - унищожава ЦЕЛИЯ витамин С в организма. Дефакто болните умират от последна остра фаза на СКОРБУТ. Лечението на ЕБОЛА е елементарно - ударни дози витамин С и витамин Д, МНОГО течности и може да се излекувате и за една седмица. Вируса обаче не умира веднага и може да заразявате до 2-3 месеца, затова пълна карантина на болните и това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Ранното лечение се състои в имуностимулиращи средства, редовно хидратиране, болничен режим и... молитви. :)Иначе в общ план - епидемии, природни бедствия, войни, масови безбожие, лъжа и безчестие... някъде съм чел, че наличието на съвкупност от тези симптоми трябва да бъде отнесена към предвестниците за предстоящи неприятни събития според някои предсказания... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
"Лекарства за него не съществуват, но ранното лечение увеличава шансовете за оцеляване."Е как се лекува като няма лекарства? Сериозно, знае ли някой? Пост и молитва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още