Светът погрешно интерпретира уроците на „японизацията“

Важното е да се намери правилната диагноза на основната причина за слабия растеж, смята бившият управител на ЯЦБ Масааки Ширакава

Светът погрешно интерпретира уроците на „японизацията“

Управителят на Европейската централна банка Марио Драги. Снимка: Ройтерс

Още по темата
Глобалното икономическо забавяне натежава върху японския износ
21.10.2019
Банкер: Федералният резерв има ограничено пространство за действие
18.10.2019
Коментари
0
 
6
 
7
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Всеки добре разбира, че има нещо сбъркано. Близко до ума е, че тези които командват парада са напълно наясно с този дребнен детайл. По пътя на логиката, системният дефект съзнателно не се поправя, а се изчаква той да доведе до нещо дългоочаквано.
0
 
4
 
6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Къде е сега Иван Митев?! :-D

По-лошото е, че продължителното облекчаване на паричната политика намалява растежа на производителността, като поддържа неефективния бизнес. По същество японизацията е логичната последица от неправилното прилагане на популярната макроикономика.

Кратко и ясно.
1
 
6
 
5
преди 10 месеца
В момента има голямо неразбиране и сериозен конфликт на интереси между икономическата теория, очакванията и желанията на хората и целите на тези който управляват света.

Икономическата теория ни казва че растежа е едва ли не е естественото състояние на нещата и няма проблем да продължава до безкайност като перпетуум-мобиле. Тоест грубо се пренебрегват естествените лимити на планетата и факта че нарушаването им може да доведе до катастрофа.

Хората пък очакват стандарта им на живот да се подобрява всяка година без да отчитат последсвията от това и са готови да отсвирят всеки политтик който е им каже че трябва да затягат коланите.

А господарите на света вече са си поставили цел на всяка цена да убият икономическия растеж и постепенно да се върви към намаляване на световното население и въвеждане на комунизъм 2.0. Тоест за тях капитализма вече е нежелана система. Капитализма беше използван просто като средство за придобиване на глобалната власт чрез технологично превъзходсво. И сега след като вече определени групи придобиха тази глобална власт те вече нямат нужда от капитализъм защото капитализма и свободния пазар може да роди конкуренция която да ги свали от троновете!

Затова ще виждаме все повече регулации и рестрикции които да не позволяват на обикновените хора да се отлепят от дъното и да натрупват сериозни богатсва чрез намеса в ключовите сектори на икономиката.
Международните организации ще придобиват все по голяма сила до пълното елиминиране на държавите и въвеждането на нов колективизъм.
Естествено всичко това ще доведе и до съпротива от страна на народите и избирането на крайно десни политици както вече става на много места по света.
Изхода от битката е все още неясен. Но едно е сигурно - икономическия растеж ще доведе до катастрофа ако не бъде овладян и спрян.
1
 
7
 
4
преди 10 месеца
Финансовата криза 2020! Индикатори за приближаването и. Рухване на пазарите?!
1
 
9
 
3
преди 10 месеца
Светът се прави, че грешно правилно интерпретира всички макроикономически червени светофари, ама пак газ до ламарината.
Добре, че все пак има някой, който да рече: ще има бум-тряс-джангър!

https://youtu.be/7Hhq-06IBa8
0
 
9
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Япония , която прави могъщ експорт , внасяше от ръста в САЩ , Китай , Европа и техните печатници . Сега Япония ще покаже , как работи японизацията при световна рецесия . Хубаво е да се правят такива експерименти , дано да сме държливи като самураите .
1
 
16
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Действията на ЕЦБ свързани с политиката на облекчаване на паричното предлагане не е съобразена с изискванията на ПАЗАРНОТО ОБЩЕСТВО в основата на което стои КОНКУРЕНЦИЯТА явяваща се основен двигател на икономиката.

КОНКУРЕНЦИЯТА бе убита от безрасъдното раздаване на ЕВРОПЕЙСКИ пари по БЕЗУМНИ ПРОЕКТИ и ПРОГРАМИ, които не движеха икономиката а създаваха питателна среда за КОРУПЦИЯ при реализирането на обществени и държавни поръчки.

Сбърканият модел на ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , и вкарването в нея на останали от времето на СОЦА принципи на РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СРЕДСТВАТА, доведе до раждането на едно ново общество , което НИТО Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКО , НИТО ПЪК Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКО.

Този хибрит доведе до РЪСТ на ПЕЧАЛБИТЕ ПРИДОБИТИ ПО КОРУПЦИОНЕН НАЧИН, които вкарани в банковата система доведоха до увеличаване на ПАСИВИТЕ в баланса на банките и до липсата на каквато и да е идея да ВКАРВАНЕ НА ПАРИ В ИКОНОМИКАТА ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМИ

На фона на тази нова ИЗВРАТЕНЯШКА ХИБРИДНА СИСТЕМА, Китай с неговата икономика ДОУБИВАШЕ с цените на предлаганите стоки и САЩ и ЕВРОПА.

ТРЪМП ЗАПОЧНА ПЛАХО С ВДИГАНЕТО НА МИТАТА , НО СЪПРОТИВАТА НА ТЕЗИ КОИТО ОТ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЛОЖИХА НА СВЕТА ТЕХНИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД , му създадоха достатъчно проблеми с нов фронт който откриха в собствената му държава.