Смъртността при коронавируса може би е много по-ниска?

Съществуващите статистики я завишават, тъй като не обхващат реалния брой на заразените, а само установените случаи

Смъртността при коронавируса може би е много по-ниска?

Снимка: Getty

Още по темата
Светът и коронакризата: Какви икономически мерки предприемат държавите
26.03.2020
И Испания изпревари Китай по брой жертви на коронавируса
25.03.2020
Коментари
   1| 2| 3| 4| 5    
0
 
3
 
48
dr.5rov до: Ку-Ку
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Добре Приятел, най-сетне ме разбра, че цитирам "лансираните данни за короната са неточни и подвеждащи". Това ми беше и първото твърдение.
Хубаво е да стигнем до общо мнение след обсъждане. В спора се ражда истината. Поздрави.
0
 
4
 
47
Ку-Ку до: dr.5rov
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Приятел, ти ако досега не си разбрал, че лансираните данни за короната са неточни и подвеждащи, тогава не знам какви точно аргументи търсиш. Най-малкото би трябвало да ти направи впечатление, че измерената смъртност в два съседни и почти идентични в социално и икономическо отношение района - Северна Италия и Австрия - се разминава в десетки пъти. За да пресметнем реалната смъртност при короната са ни необходими данни, които в момента нямаме. Можем само да се опитваме да я оценим косвено, чрез малко и непреставителни извадки, както са направили и авторите на статията. Единственото сигурно е, че няма как смъртността да е 10%, дори 5% или 3%, защото докладваните в момента данни (броя починали, които са инфектирани спрямо общия брой инфектирани, които са открити) се явяват естествена горна граница на реалната смъртност (защото не всички отечетени починали са починали заради вируса и не всички заразени са открити).
2
 
3
 
46
преди 3 дни
Много ясно, че е така !!! Неслучайно Доналд Тръмп - този мъдър човек, иска да премахне карантинните мерки в САЩ. Той разбира, че мерките ще са много по-страшни от самата болест като последици.
0
 
4
 
45
преди 3 дни
коронавируса го направи датата, за да не ходя до Балчик тая година...
0
 
3
 
44
dr.5rov до: Ку-Ку
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Няма да споря за начина по който се прави статистиката за заболели от грип и починали вследствия на усложнения от този грип. Важното е методът по който се пресмята процент заразени и процен починали вследствие някой си грип е един и същ. Т.е. както се пресмятат заразени и починали от този последния грип В май беше, така трябва да се пресмятат и тези заразени и починали от корона вирус. Ако методът не е същият, тогава цифрите са несъпоставими и цялото словесно упражнение в тази статия е подвеждащо. Ще е грешка, ако някой си направи изводи и и заключения от написаното тук. Толкова.
1
 
6
 
43
data до: Solar Power
преди 4 дни
Това чисто информативно . Проблемът на самият вирус дори не е неговата смъртност . Проблемът е че е заразен и трудно лечим което задръства болниците . Умрелите не са проблем на болниите а на погребалните , но ако имаш 64х болни колкото са в италия и трябва да приемеш и лекуваш 20 % от тях здравното ти осигуряване е гръмнало щот нямаш нито легла , нито лекари , нито апарати - нищо . И като прибавиш че един болен го лекуваш 30 дена и си е.м.
2
 
1
 
42
data до: Solar Power
преди 4 дни
https://news.bg/health/epidemiolog-bez-merki-broyat-na-zarazenite-ot-koronavirus-raste-nekontroliruemo.html
0
 
8
 
41
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Data вярвай на числата просто. Вземи Diamond Princess кораба около 3700 пътници. Всички са заразени. 3000 нямат симптоми. 700 имат симптоми. 10 умират, 105 още са болни, 15 са критични. Тоест за момента на 3700 пациента 10 са починали. Което ако не се лъжа прави 0.27%.
Което означава,че например в Италия и Испания заразените и прекарали са много много повече ! Цифрите говорят :) Решенията на проблема които вземаме в момента в България са по жестоки от самия проблем. И ще си платим за това.
2
 
2
 
40
data до: Ку-Ку
преди 4 дни
Има официална статистика на страните по повод прословутия вирус - тя вярна ли е или не е вярна ? Щот ако тръгваме от тезата - статистиката е невярна , няма за какво да говорим
0
 
3
 
39
Ку-Ку до: data
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Според как сте определя от какво е умрял един 80+ годишен човек с исхемична болест на сърцето, диабет и корона вирус? Италиянците докладват, това, което имат - N на брой заразени, от тях M умряха. По-долу посочих как се определя с помощта на исторически данни и регресионни анализи смъртността за различни заболявания. За момента такива данни нямаме. Като дойдат, ще коментираме.
   1| 2| 3| 4| 5