IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens и AES обединяват усилията си за технологии за съхранение на енергия

Очакванията са за сериозен ръст в сектора за съхранение на енергия в следващите години

14:02 | 18.07.17 г.
<p>
	Представянето на Fluence. <em>Снимка: AES</em></p>

Представянето на Fluence. Снимка: AES

Siemens и AES създават обща компания - Fluence, за разработване на системи за съхранение на енергия, съобщават двете компании. Сделката ще бъде финализирана през четвъртото тримесечие на годината, след като получи одобрение от регулаторите.

Двете компании ще държат по 50% от капитала на Fluence, става ясно още от съобщението. Седалището на новата компания ще бъде във Вашингтон, с допълнителен офис и в германския град Ерланген.

Компанията ще работи по комбинирането на устойчиви възможности и експертиза в решенията за съхранение на енергия чрез батерии на Siemens и на AES Energy Storage.

Секторът за съхранение на енергия, свързан с мрежата, се очаква да се разрасне от общо 3 гигавата инсталирани мощности в края на 2016 година до 28 гигавата през 2022 година, според данни на IHS Markit. Това е равно на енергията, използвана от 18,6 милиона домакинства.

Чрез включването на съхранението на енергия в електрическата мрежа, комуналните услуги и общностите по света ще оптимизират инвестиции си в инфраструктурата, ще се увеличи гъвкавостта и устойчивостта на мрежата и ще се ускори конкурентоспособното интегриране на възобновяемото производство на електричество.

Заедно Siemens и AES досега са въвели в експлоатация или получили 48 проекта, достигащи 463 мегавата за съхранение на енергия на базата на батерии в 13 страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още