IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Schroders: Европа и Япония ще са водещите пазари до края на 2015 г.

Анализаторите на инвестиционната компания остават неутрални спрямо американските акции и в очакванията си за суровините

14:05 | 19.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Европа, но с изключение на Великобритания, и Япония ще бъдат най-предпочитаните капиталови пазари до края на годината, въпреки че възможностите за растеж, които предоставя световната икономика, остават под въпрос. Това прогнозира анализаторският екип на инвестиционната компания Schroders, на която партньор за България е управляващо дружество Карол Капитал Мениджмънт.

Експертите вярват, че съмненията относно бъдещето на глобалната икономика и решението на Федералния резерв на САЩ (Фед) през септември да остави лихвените равнища непроменени се дължат предимно на забавения ръст на Китай.

От Schroders остават и неутрални спрямо американските акции.

Развиващи се пазари

През третото тримесечие на 2015 г. британската компания за управление на активи намалява оценката си за развиващите се пазари до негативна, като според анализаторите промяна ще настъпи едва когато видят значително стабилизиране на тези пазари.

Облигации

Schroders запазват неутралната си оценка за ценните книжа с фиксиран доход, но отбелязват, че държавните ценни книжа продължават да получават подкрепа и моментните показатели са в полза за цените им, особено имайки предвид забавения ръст и потиснатата инфлация.

Позитивна е оценката на Schroders за европейските облигации, отчитайки по-нататъшните действия на Европейската централна банка (ЕЦБ), които вероятно ще оказват натиск на доходностите, което пък ще подкрепя цените на тези инструменти.

От британското дружество повишават оценката си за корпоративните облигации, като са значително по-позитивни за европейските облигации с инвестиционен рейтинг, чиито цени, според тях, стават доста атрактивни през последните месеци.

Суровини

Schroders остават неутрални в очакванията си за суровините. Те отбелязват, че цикличните суровини, измежду които металите и енергийните източници, са силно потърпевши от забавянето на ръста в Китай. Същевременно те очакват предлагането на тези стоки да се свива занапред.

Анализаторите остават неутрални и за селскостопанските стоки въпреки засилването на ефекта от Ел Ниньо и очакваните щети за следващата реколта.

Имоти

Освен това британското дружество за управление на активи остава позитивно и за сектора на недвижимите имоти във Великобритания и Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още