IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът за вятърни турбини може да нарасне до над 8,5 млрд. долара до 2030 г.

В момента той се оценява на около 5 млрд. долара

21:58 | 18.03.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очаква се глобалният пазар за вятърни турбини да отбележи значителен годишен растеж от 7% до над 8,5 млрд. долара до 2029 г., съобщава Saurenergy.

Този пазар се оценява на 5,012 млрд. долара към края на 2019 г. и се очаква да отчете значителен годишен ръст от около 7% през прогнозния период, като в крайна сметка ще да надхвърли 8,5 млрд. долара до 2029 г., разкрива ново изследване. 

Според Fact.MR, който публикува доклада, ключовият движещ фактор на световния пазар на материали за вятърни турбини представлява значителното увеличение на броя проекти за вятърна енергия по целия свят.

Освен това много от развиващите се страни са отворени към изграждането на проекти за вятърна енергия, което повишава стандартното потребление на материали за вятърни турбини в световен мащаб. В допълнение нарастващата нужда от енергийна сигурност и енергийна независимост също насърчават потреблението на материали за вятърни турбини.

Предвид тези фактори пазарът се радва на растеж в световен мащаб. Въпреки това, високата цена на инсталацията може да възпрепятства растежа.

В доклада се добавя, че от регионална гледна точка се очаква Източна Азия, заедно с Южна Азия и Океания, да вземат дейно участие в развитието на този пазар поради нарастващата нужда от инфраструктура за вятърна енергия в региона.

Китай е начело на търсенето с около една трета от световните доставки на материали. Страната също се нарежда на първо място по общ брой инсталирани турбини. През последните две години китайското правителство увеличи инвестициите за възобновяема енергия до около 360 млн. долара. Индия заема четвърто място по инсталиран капацитет на вятърна енергия в момента.

Пазарът на материали за вятърни турбини в Южна Америка и Близкия изток и Африка все още се намира в ранна фаза на развитие. Тези региони имат ограничен брой вятърни централи в сравнение с други страни. Въпреки това няколко държави от тези региони са разработили регламенти за намаляване на зависимостта от изкопаеми енергийни източници, като петрола. Тази ситуация предоставя доходоносна възможност на производителите на вятърни турбини за разширяване на географския им обхват на един до голяма степен неизследван пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Valentin13
преди 4 години
вятърния бизнес съществува, защото има субсидии. настоящата криза ще промени икономическите реалии и едва ли ще могат да правят толкоз много турбини. и аз тичах по едни перки 2 години край Каварна но тогава субсидиите бяха ехеййй. симпозиуми, конференции бизнес трип тук, бизнес трип там. ама умря, и още ще мре. няма вече луди да инвестират.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 4 години
че кво общо имат вятърните турбини с цената на газта и петрола ?! в момента тече усилена подмяна на всички по-стари турбини в успешните вятърни паркове и светът буквално се е залял от проекти на офшорен вятър ... чете ли ?! в усато в юта , някаква въглищна централа поръчали са 2 турбини работещи на водород , ще ги инсталират 2025 , заместват два от старите си блокове , от електролизери ще взимат зелен водорд и ще правят ток ... какъв времена настанаха , а импе ... газ и нефт под път и над път , тия перки и плочки редят моля ти се ... хората без пари им го бутат в ръцете , тия пак се дърпат ...последо , са ще искаш ли една такава кукла да правиш или не ?!https://***.lovecrafts.com/en-us/p/greta-thunberg-todays-inspiring-women-knitting-pattern-by-lovecrafts
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 4 години
2 секундиЧух гореща новина- 3 български фирми са започнали производство на големи ,средни и малки вятърни турбини и щели да изграждат вятърна ферма , но се оказало,че не били турбини ,а вентилатори и не ги произвеждали а ги внасяли от Китай.Изграждането на вятърна ферма ,всъщност било зареждане на складовете ,но имало и монтаж на отдушниците в тоалетните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 4 години
Чух гореща новина- 3 български фирми са започнали производство на големи ,средни и малки вятърни турбини и щели да изграждат вятърна ферма , но се оказало,че не били турбини ,а вентилатори и не ги произвеждали а ги внасяли от Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
*** си ти :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
При тия евтини петрол и газ, кой ще е луд да се набутва с тия *** перки, бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още