Моментът, в който кешът вече не е цар...

Иновациите във финансовата сфера, безкешовото плащане и отвореното банкиране бяха сред водещите теми на Money 20/20 в Амстердам

Моментът, в който кешът вече не е цар...

Снимка: Архив Ройтерс

Още по темата
Дигиталните портфейли стимулират ръста на безкешови плащания в България
04.06.2019
Американски банки натискат за освобождаването на резерви за 40 млрд. долара
08.05.2019
Коментари
3
 
5
 
6
преди 1 година
В днешно време парите не са ценни. Повече са средство за разплащане отколкото средство за натрупване: отрицателните лихви и програмата за финансови улеснения, отказването от златното покритие на парите принудиха хората да ги харчат бързо, а за инвестиции да вземат заеми.

Това е в основата на изчезването на кеша...
1
 
12
 
5
преди 1 година
Кой ги пише тез глупави статии, бановото дело е все едно и също , още от времето на Овчарите от Сиена, откъдето се е пръкнала първата съвременна банка. Дали ще има физически офис, дали ще има интернет банкиране (и чрез него ще се комуникира), това не променя същността. Както едно времешния ЦУМ(за който го помни) и сегашния on-line магазин няма голяма разлика - пак се продават стоки, които трябва да стигнат до потребителя.
1
 
28
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Спада делът на кеша в разплащанията, но той продължава да си е цар и то с голяма преднина пред останалите (с малки изключения в отделни географски райони). И това едва-ли ще се промени скоро.
1
 
13
 
3
michaelis12 до: khao
преди 1 година
брао Кухао, получаваш три бири от мени ... :))
1
 
40
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
за мен кеша винаги ще си остане цар ...
5
 
29
 
1
преди 1 година
ае я заеббете вий тия пропагандни раоти, после кат стане олеле че и с отрицателни лихви не мое си дръпнеш нищо от "новите технологии" и остааш с *** фустата ааааре нема нужда чааак толко безкешово. Да таксите за преводи са ниски с финтехите, Да що, Да не се ползват, ползвайте ги, то тва е захарчето и зарибявката за безкеша ама парите в джеба кат треа превод ше ги внесем нема страшно .....