IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на отбраната на САЩ: без облекчение на санкциите за Северна Корея

Според Джеймс Матис отстъпки ще има само при предприемане на необратими стъпки към денуклеаризацията

12:35 | 03.06.18 г.
<p>
	Джеймс Матис, министър на отбраната на САЩ.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеймс Матис, министър на отбраната на САЩ. Снимка: Архив Ройтерс

Няма да има облекчение за Пхенян по отношение на санкциите, преди той да предприеме необратими стъпки към денуклеаризация. Това предупреди американският министър на отбраната Джеймс Матис, който е в Сингапур за участие във форум по въпросите на сигурността в Сингапур, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

"За Северна Корея ще има облекчение само когато тя предприеме необратими и проверяеми стъпки към денуклеаризацията", заяви Матис по време на среща с колегите си от Южна Корея и Япония. "Длъжни сме по силата на един непоклатим ангажимент да засилим още повече нашето сътрудничество в областта на отбраната, което е най-добрият начин за съхранение на мира", допълни той, цитиран от Франс прес. 

"Можем да бъдем предпазливи оптимисти в момент, в който ние вървим напред", заяви от своя страна южнокорейският министър на отбраната Сон Йон-моо, визирайки севернокорейския въпрос.
Самият Матис избегна да говори публично за срещата на върха между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун и препрати зададените му въпроси към Държавния департамент.

По повод преговорите за денуклеаризацията на Северна Кория Матис каза: "Можем да очакваме, в най-добрия случай, един неравен път на преговори".

"В качеството ни на министри на отбраната ние трябва да запазим нашето отбранително сътрудничество силно, за да позволим на нашите дипломати да преговарят спокойно от позиция на силата в този критичен момент", допълни той

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още