IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-предпочитаните страни за лятна ваканция?

Сред осемте средиземноморски дестинации Испания печели най-много гласове

18:32 | 27.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Двама от трима потенциални посетители в Гърция са заявили готовността си да пътуват в рамките на два до четири месеца след премахването на ограниченията в техните страни, като предпочитани дестинации са тези с ефективно управление на пандемията като Гърция, предаде Bloomberg TV Bulgaria. Въпреки това сред туристите най-предпочитана е Испания, следвана от Италия и след това Гърция, показва проучване, проведено от компанията Horwath HTL, което е включвало въпросът: "Коя от дестинациите в средиземномрския регион бихте избрали за ваша първа международна почивка?".

Проучването е проведено сред 1000 души в САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Испания, Австрия, Белгия, Дания, Израел, Холандия, Швеция и България между 8 и 22 юни. 

Анализът на данните показва, че над две трети от анкетираните са оптимисти за бъдещето на туризма и пътуванията.

След премахването на ограниченията 61% от анкетираните хора искат да отидат на почивка в рамките на по-малко от четири месеца, от които 30,44% ще пътуват в чужбина в рамките на два месеца.

Повече от половината заявяват, че искат това пътуване да бъде в чужбина (52,48%) и да се чувстват достатъчно сигурни, за да пътуват със самолет (63,91%).

Сред осемте средиземноморски дестинации Испания печели най-много гласове (22,04%), изпреварвайки Италия (15,70%) и Гърция (15,01%). На четвърто и пето място се нареждат съответно Португалия (12.12%) и Хърватска (8.13%).
Според туристите най-добрите дестинации в Гърция са Халкидики (18.35%), Крит (15.60%) и Санторини (13.76%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още