IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще облекчи достъпа до пазара на услугите

Страната активно ще разшири вноса на висококачествени услуги, увери Си Дзинпин

10:58 | 05.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Китайският президент Си Дзинпин обеща да отвори китайския сектор на услугите за повече чужди конкуренти. Той даде това обещание по време на първия панаир, на който присъстваха изложители на живо, откакто избухна коронавирусната пандемия, предава БТА, като се позовава на АР.

Си не навлезе в подробности в какво ще се изразява отварянето на сектора, но китайски лидери изтъкват развитието на туризма, търговията на дребно и други услуги. Те са част от кампания за подхранване на икономическия растеж, диктуван от потребителското харчене вместо от вноса и от инвестициите. 

Китай ще облекчи достъпа до пазара на услугите и активно ще разшири вноса на висококачествени услуги, увери Си в реч пред участниците на китайското Международно изложение на услугите, което се провежда в изложбен център до мястото, на което се проведоха летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. Си говори чрез видеоконферентна връзка пред шепа чужди високопоставени представители, носещи маски и седящи на разстояние един от друг. Голяма част от изложителите участват в панаира онлайн, защото Пекин все още не е разхлабил ограниченията заради коронавируса, забраняващи на повечето чужденци да влизат в страната.

Китайското производство е гъвкав и ефикасен глобален конкурент, но туризмът, финансите, здравеопазването и други отрасли на услугите изостават от западните си конкуренти. Пречки пред търговията възпрепятстват чужди банки и други доставчици да се съревновават в Китай две десетилетия след като Пекин стана част от Световната търговска организация

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още