IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел потвърди за атака по Сирия

В свое изявление израелските въоръжени сили посочват, че държат за отговорен сирийския режим за всяко действие срещу Израел, предприето от сирийска територия

11:05 | 02.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Израелската армия потвърди днес, че е изстреляла ракети срещу позиции на сирийската армия, предадоха Франс прес и ТАСС.

Израел заяви, че е изстрелял ракетите в отговор на ракети, изстреляни от територията на Сирия по окупираните от Израел Голански възвишения. В свое изявление израелските въоръжени сили посочват, че държат за отговорен сирийския режим за всяко действие срещу Израел, предприето от сирийска територия.

"Вчера вечерта две ракети бяха изстреляни от сирийска територия по посока планината Ермон на Голанските възвишения. В отговор израелски изтребители и военни хеликоптери поразиха няколко военни цели на сирийската армия.

Сред тях бяха две артилерийски батареи, няколко наблюдателни постове на Голанските възвишения и батареята СА-2.

По време на атаката бе задействана израелската система за противовъздушна отбрана заради оръдейния огън по израелските самолети. Нито една от ракетите (на сирийската противовъздушна отбрана) не падна на територията на Израел. Израелската армия държи отговорен сирийския режим за всяко действие срещу Израел от сирийска територия и ще действа безкомпромисно при всякаква дейност от територията на Сирия срещу Израел. Армията продължава да действа против всеки опит за нанасяне на вреди на израелските граждани и територия и е готова да защитава гражданите на Израел", посочват израелските военни в изявлението си.

По данни на сирийската информационна агенция САНА при израелските удари са убити трима сирийски войници и седем бяха ранени. Според САНА Израел е пуснал няколко ракети по околностите на град Кунейтра на 40 км югозападно от Дамаск. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още