Goldman: Разходите за ВЕИ ще надминат тези за петрол и газ през 2021 г.

Раздвоеният инвестиционен модел, който действа в момента по отношение на инвестициите в енергия, може да навреди на развиващите се чисти технологии

Goldman: Разходите за ВЕИ ще надминат тези за петрол и газ през 2021 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Още по темата
Ще успеят ли американските мидстрийм компании да оцелеят в кризата?
13.06.2020
Въпреки пандемията соларният капацитет на САЩ ще нарасне с 33% през 2020 г.
11.06.2020
Коментари
0
 
1
 
2
преди 3 месеца
Ами разходи, те са ти го написали. 16 ГБ искат да усвоят за 10 години !!! Познай кой ще плати сметчицата. Интересно - как "биогоривата" ги броят към "чистата" енергия, при положение, че емисиите им са същите или дори по-високи от тия на изкопаемите горива? Що за олигoфрения е да се отглеждат растения, включително зърнени култури, за да се произвежда "биогаз", напълно еквивалентен на истинския природен газ - в свят, в който има милиард гладуващи и достатъчно находища на природен газ?

21 век ще остане в историята като век на идиотството !!!
1
 
4
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
"Разходите за ВЕИ ще надминат ...", а "зелената енергия може да привлече до 1 трлн. долара годишно инвестиции ...". Последно, разходи ли са или инвестиции? "Ще" или "Може" би.

Накрая уникален извод:
„Следователно процесът на декарбонизация на две скорости може да ускори самата декарбонизация в краткосрочен план, но в крайна сметка да забави дългосрочния път към нулеви емисии", заключват анализаторите на банката."