IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датската компания Mаеrsk планира да прекрати дейността си в Иран

Maеrsk се занимава със спедиция и транспорт, работи също в областта на добива и преноса на енергийни ресурси

16:02 | 17.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Датската компания A.P. Moller - Mаеrsk Gruppen обяви днес, че планира да прекрати дейността си в Иран след решението на САЩ да възобновят санкциите срещу Иран, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Maеrsk се занимава със спедиция и транспорт, работи също в областта на добива и преноса на енергийни ресурси. 
"С американските санкции е невъзможно да се прави бизнес в Иран, ако имате и бизнес в САЩ", каза пред Ройтерс генералният директор на компанията Сьорен Скоу. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви на 8 май, че Вашингтон излиза от споразумението за иранската ядрена програма. Той обеща не само да върне старите, но да въведе и нови ограничителни мерки. 

Вчера за излизането си от Иран заради американските санкции съобщи и френската компания Total, припомня ТАСС. Тя е водещ участник в консорциума за разработване на иранското газово находище "Южен Парс" с дял от 50,1 процента.

"Ще спазим нашите спогодби с клиентите, сключени преди 8 май и ще следим да бъдат изпълнени преди 4 ноември, както изискват американските санкции", се казва в имейл на Maеrsk до Франс прес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още