IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом е изсякъл паметни монети за срещата между Тръмп и Ким Чен ун през юни

Това ще бъде първата среща на високо равнище между лидерите на двете страни

11:15 | 22.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Белият дом е изсякъл паметни монети в чест на първите в историята американско-севернокорейски преговори на върха, планирани за 12 юни, предаде ТАСС. 

На монетите са изобразени профилите на президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на фона на националните знамена. Около тях има надписи "Президент Доналд Дж. Тръмп" и "Върховен лидер Ким Чен ун", отдолу е годината 2018-а, а отгоре - надпис "мирни преговори" на корейски. По най-външния периметър са разположени надписи на английски "Съединени американски щати", "Мирни преговори" и "Корейска народно-демократична република". 

В изработването на паметната монета са използвани червен, бял и син емайл, пише БТА. 

Съществуването й стана известно благодарение на кореспондентите на редица американски медии, акредитирани към Белия дом, които пуснаха в Tweeter нейни снимки. 

Доналд Тръмп съобщи по-рано, че срещата му с Ким Чен-ун, при която се очаква да бъдат обсъдени перспективите за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров, ще се проведе в Сингапур на 12 юни.

Американският президент Доналд Тръмп ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун на 12 юни в Синагапур и ще опита да убеди Пхенян да се откаже от ядрените си. Това ще бъде първата среща на високо равнище между лидерите на двете страни. Те си размениха яростни коментари миналата година заради опитите на Северна Корея да се сдобие с ядрено оръжие, което да достигне до САЩ, но впоследствие напрежението значително намаля.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още