IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 съвета за бъдещи милионери

Хората, които са свикнали да създават и натрупват блага, имат доста по-консервативен начин на живот от другите

11:05 | 29.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
15 съвета за бъдещи милионери

Материалът е предложен от ramirez, автор в категория Бизнес на Blog.bg

Всички изследвания показват, че преобладаващата част от милионерите по начина си на живот не се различават от така наречената средна класа, съставена предимно от хора наемни работници, нямащи нищо общо с бизнеса, но получаващи добри възнаграждения за своя труд.

Това е и изводът, до който са достигнали и двамата американски учени Томас Станли и Уйлям Данко, които в продължение на повече от 10 години са следели и изучавали живота и навиците на 500 американци, имали в банковите си сметки повече от един милион долара, тоест били са милионери.

Резултатите на въпросното изследване са публикувани в тяхната книга „Милионерът до нас“ и, колкото и странно и озадачаващо да се стори на някой, оказва се, че навиците на хората, успели да натрупат състояние, поразително наподобяват навиците на обикновените „простосмърни“ граждани.

Оказва се обаче и че хората, които са свикнали да създават и натрупват блага, имат доста по-консервативен начин на живот от онези другите, които са свикнали преобладаващо да харчат това, с което разполагат.

Избрах някои от съветите, посочени във въпросната книга и ви ги предоставям тук с увереността и надеждата, че биха ви били полезни по отношение санирането на вашите финанси и биха ви помогнали да възприемете и да прилагате навиците на милионерите, което, от своя страна, да ви доведе до постигането на едно по-добро благосъстояние.

Първи съвет:
За да генерирате натрупване на благосъстояние в дългосрочен план, е препоръчително да живеете под нивото на вашите финансови възможности, тоест винаги да харчите по-малко, отколкото печелите.

Втори съвет:
Много по-важно е да имате икономическа независимост и стабилност, отколкото да демонстрирате пред околните финансов статус, по-висок от реалния.

Трети съвет:
Положете усилия да научите близките си и най-вече децата си да бъдат икономически независими! Това е най-добрият подарък, който можете да им направите.

Четвърти съвет:
Не поставяйте никога под съмнение тезата, че един човек с бизнес дух и инициативност е в състояние да натрупа много повече блага от онзи, който не проявява инициатива и разчита само на трудовото си възнаграждение.

Пети съвет:
Отделяйте ежедневно макар и малка част от времето си, за да си сверявате часовника, тоест да търсите нови възможности за бизнес инициативи, които ще ви помогнат да подобрите благосъстоянието си.

Шести съвет:
Отделяйте личния си капитал от този на бизнеса, това ще оздрави финансите ви и ще даде повече обективност при управлението на бизнеса.

Седми съвет:
Когато започвате нов собствен бизнес, предвидете в сметките и една определена сума като заплата за труда ви. Това, от една страна, ще ви помогне в началото да се издържате и, от друга - ще намали неблагоприятния икономически натиск.

Осми съвет:
Имайте предвид, че охолният консумативен начин на живот е много труден за поддържане за преобладаващата част от хората и единственото, до което довежда, са огромни дългове и невъзможност за натрупване на блага.

Девети съвет:
Ако харчите пари и купувате много неща, за да изглеждате богат в очите на околните, най-вероятно е никога да не достигнете до това да бъдете истински богати.

Десети съвет:
По-умереният и по-скромен начин на живот ви гарантира много повече финансова стабилност и ви дава увереност и сигурност в бъдещето.

Единадесети съвет:
Не възприемайте всяка история като чиста монета! Средствата за масова информация и хората също много често „обожествяват“ милионерите, като се създава фалшивата представа, че тези хора са създали своите милионни състояния едва ли не за два дни като с магическа пръчица, истината обаче е съвсем друга, че зад всяко голямо състояние стоят много години на труд, рискове, грешки, неуспехи и акумулиран опит, преди да се достигне до натрупването на милионите.

Дванадесети съвет:
Не позволявайте нивото на доходите ви да ви „разглези“ и да определя вашия начин на живот! Тезата: „Сега печеля повече, значи мога да харча повече“ е много популярна, но е и много опасна. Трябва да планирате добре разходите си и да се придържате към този план, а това, което ви „остава“, в случай че се увеличават печалбите ви, трябва да го спестите и да го вложите било то във финансови инструменти, или в собствения ви бизнес, за да може да ви носи още повече печалба.

Тринадесети съвет:
И в живота, и в бизнеса едно от най-важните неща е превенцията. Бъдете превантивни! Всеки човек потенциално е изложен на опасността да се разболее, да стане жертва на нещастен случай или каквато и да е друга неприятност, което може да се окаже нещо доста фатално, ако ви свари неподготвени, така че бъдете предвидливи и се постарайте да се осигурите срещу подобни неочаквани ситуации.

Четиринадесети съвет:
Освободете се от мисълта „Като имам малко пари, за какво да спазвам тези съвети, и без това няма да стана милионер“ и запомнете, че много по-лесно се управляват „малките“ пари, отколкото огромните състояния, а що се отнася до „милионерството“..., кой може да знае... Спомнете си мисълта на Бонапарт, че „във всяка войнишка торба дреме маршалският жезъл“.

Петнадесети съвет:
За да постигнете финансово благополучие, следвайте тези важни стъпки: Учете и се обогатявайте ежедневно, търсете непрекъснато нови възможности, трудете се, натрупвайте блага и ги влагайте разумно!

За коментари и повече информация за блога на ramirez 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още