IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се върнат ли руските туристи в Турция

Ердоган и Путин са се договорили да се премахнат ограниченията за руснаците, които бяха въведени в края на миналата година

17:55 | 29.06.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Ще се върнат ли руските туристи в Турция

След като Турция се извини на Русия заради сваления в края на миналата година руски изтребител, президентите на двете страни Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин са се договорили да премахнат ограниченията за посещения в Турция на руски туристи, въведени след инцидента, предаде ТАСС.

Пресслужбата на Кремъл съобщава, че тази тема е била обсъдена по време на телефонен разговор на двамата лидери.

Москва обаче е поискала от турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, насочени към осигуряването на сигурността на руските граждани на територията на Турция, се казва в съобщението.

След разговора с Ердоган руският президент Путин коментира, че след писмото на турския президент за изтребителя е било взето решение за нормализиране на отношенията с турските партньори.

„В началото на разговора аз изразих съболезнования на президента на страната и на целия турски народ във връзка с терористичния акт, който стана в Истанбул“, казва Путин.

Пред заседание на правителството Путин е поискал от министрите да започне процес на цялостно нормализиране на търговско-икономическите връзки с Турция.

Дали обаче руснаците ще се върнат наистина масово в южната ни съседка е спорно, особено след атентата във вторник вечер на международното летище в Истанбул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 6
stanislavr
преди 7 години
То в Турция през ден е дум-шака-лака, при нас качулати невежливи човечета с показни арести, данъчни и всякакви държавни служители по хоремаците, та май пак братска Гърция ще се облажи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още