IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ може да наложат санкции на руска компания заради "Северен поток 2"

В доклад до Конгреса от Държавния департамент се посочва, че санкции могат да бъдат въведени срещу компанията Transadria и нейният кораб Marlin

10:11 | 23.11.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

САЩ могат да наложат санкции на руската компания Transadria, на нейния кораб Marlin, както и на още един плавателен съд във връзка със "Северен поток 2", става ясно от съобщение на сайта на Държавния департамент. Засегнатите страни са включени в списък, изпратен до Конгреса.

Евентуалните санкции могат да бъдат наложени по силата на Закона за защита на енергийната сигурност на Европа (PEESA), приет през 2019 година.

Докладът е в съответствие на позицията на Вашингтон срещу газопровода, се казва още в съобщението на ведомството, ръководено от Антъни Блинкен. "Ние продължаваме да работим с Германия и други съюзници и партньори, за да намалим рисковете, породени от газопровода за Украйна и страните от НАТО и ЕС, и да отблъснем вредни руски дейности, включително в енергийната сфера", допълват още оттам.

До този момент САЩ са въвели санкции по силата на PEESA срещу осем физически лица и 17 водни съда, свързани със "Северен поток 2".

Регулярно Държавният департамент представя доклад със списък на лица и компании, срещу които може да бъдат налагани санкции по законодателството на страната.

В момента процедурата по сертифициране на "Северен поток 2" е замразена - германските власти изчакват проектната компания да изпълни изискванията на германското законодателство, а именно да регистрира компания, която да поеме управлението на съоръжението. Дъщерната компания трябва да докаже, че има ресурс да извършват тази дейност, както и да че е достатъчно независима от "Газпром".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mick
преди 2 години
Това как се връзва с международните норми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още