IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаците сменят резервациите си за Египет за почивка в Турция

80 хил. руснаци в момента почиват в египетските курорти

10:10 | 09.11.15 г.
Руснаците сменят резервациите си за Египет за почивка в Турция

След катастрофата със самолета на руската авиокомпания Метроджет (Когалимавиа), превозващ руски туристи от Египет, много руски туроператори предлагат на своите клиенти да заменят египетските курорти с турски, съобщава "Взгляд".

Пред руското издание говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина коментира, че всички туристи, на които тази опция е предложена, са се съгласили с промяната.

Допълнително се обмислят и начини за компенсации на туристите, които са засегнати от забраната на полетите от Русия за Египет. Тази заповед беше издадена от президента на Русия Владимир Путин в петък (6 ноември) до изясняване на фактите около катастрофата.

От Кремъл допълниха, че мярката ще бъде в сила, докато не бъде обезпечено "нужното ниво на безопасност" на полетите.

На този етап опасенията на разследващите са, че самолетът е свален с бомба, поставена в багажа на някой от пътуващите. От "Ислямска държава" вече коментираха, че те носят отговорност за трагедията, но без да уточнят как точно са свалили самолета.

Заради съмненията, че е имало взривно устройство в багажа на пасажер, прибиращите се руснаци от почивка в Египет пътуват без багаж, уточнява още "Взгляд". По данни на Федералната агенция по туризъм в египетските курорти в момента има към 80 хил. руснаци.

В последните дни се провежда операция по извозването на туристите, но без да се прекратява предсрочно почивката им, обясни преди дни руският вицепремиер Аркадий Дворкович, който ръководи специален кризисен щаб, създаден за изясняване на ситуацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още