IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски туроператори очакват Турция да субсидира чартърите за туристите

От утре се възобновяват полетите от Русия за южната ни съседка

14:16 | 06.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Руски туроператори очакват Турция да субсидира чартърните полети за руските туристи.

Вицепрезидентът на Асоциацията на туроператорите в Русия Дмитрий Горин смята, че в скоро време цените на туристическите чартърни полети от Русия до Турция ще намелят, тъй като турските власти може да отделят специални субсидии за тези полети, съобщава ТАСС.

Дмитрий Горин е направил тази прогноза в предаване по телевизия "Россия 1", пише БТА.

„По наши прогнози в най-скоро време ще има намаления за хотели, включително и за чартърите, не само заради това, че те са туристически“, каза Горин. Турските власти привличат инвестициите на нашите туристи. Има такова предположение, че ще има специални субсидии за туристическите полети, добави той.

Горин отбеляза, че съобщенията за масови промени на туристически резервации от руски курорти към турски е мит и поясни, че почивката на руски туристи в Турция зависи включително и от валутните колебания.

Чартърните полети от Русия за Турция, които бяха прекъснати заради проблемите между двете страни, ще бъдат подновени от утре, след като настъпи подобрение в двустранните отношения. Засега става дума за 17 чартъра.

Президентът Владимир Путин подписа на 30 юни указ за отмяна на забраната за продажба на руски граждани на пакети за почивки в Турция и нареди на правителството да даде разрешение за подновяване на чартърните полети до Турция.

На 4 юли изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите в Русия Мая Ломидзе съобщи, че след стартирането на чартърните полети от Русия до Турция средната стойност на почивката в Турция може да намалее с 20-30 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още