IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия е започнала внезапна проверка на войските и флота по поръчение на Путин

Проверката цели да се оцени способността на въоръжените сили да обезпечат военна сигурност в югозападна Русия

18:11 | 17.07.20 г.
<p>
	Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Снимка: архив Ройтерс

Руското министерство на отбраната обяви днес, че е започнала внезапна проверка на войските и флота по поръчение на президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин, съобщиха ТАСС и ДПА.

По думите на министъра на отбраната Сергей Шойгу проверката цели да се оцени способността на въоръжените сили да обезпечат военна сигурност в югозападна Русия, където "остава сериозна заплаха от терористичен характер", предава БТА.

Внезапната проверка, която ще продължи до 21 юли, представлява също подготовка за стратегическите командно-щабни учения "Кавказ 2020" през септември.

ТАСС уточнява, че проверката с участието на близо 150 хиляди военнослужещи, над 26 хиляди единици бойна техника, 414 летателни апарата, 106 бойни и спомагателни кораба е в Южния и Западния военен окръг. Тя обхваща също Въздушнодесантните войски и морската пехота от Северния и Тихоокеанския флот.

В хода на проверката ще има 56 учения на тактическо равнище върху 35 полигона и учебни полета и 17 морски полигона в Черно и Каспийско море.

Ръководството на подготовката на обединенията, съединенията и воинските части за изпълнение на учебно-бойните задачи ще се изпълнява от главнокомандващите видовете въоръжени сили, от командващия на Въздушнодесантните войски и ръководителите на централните органи на военното управление, отбелязва ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още