IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протести в Загреб заради ограничителните мерки срещу коронавируса

Около 3000 души са участвали в протест в центъра на хърватската столица, като много от тях не са носели защитни маски и не са спазвали социална дистанция

10:30 | 06.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/ЕРА</em></p>

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 3000 души са взели участие в протест в центъра на Загреб срещу наложените от правителството ограничения на обществения живот заради пандемията от коронавирус, съобщава Croatia Week. 

Много от участниците в протеста са носели плакати с лозунги "Свободата е нашата сила" и "Родители и деца са нещастни". Много от тях не са използвали защитни маски и не са спазвали правилата за социална дистанция, като полицията не се е опитала да ги разпръсне.

Пред протестиращите са говорили десни политици, противници на ваксините и привърженици на теории на конспирацията, които предупреждават и за здравните последствия от въвеждането на 5G мрежите за мобилни комуникации.

Хърватия, която е с население от 4,2 милиона души, беше една от страните, които успяха да поставят епидемията под контрол при появата ѝ в Европа. След това тя отслаби ограниченията през юли, за да позволи на туристите да посетят нейните плажове. Рязко нарасна броят на пристигащите от чужбина и заедно с тях нарасна и броят на случаите на Covid-19.

За последното денонощие бяха обявени 311 нови случая на заразени с коронавирус в Хърватия. Броят на активните случаи в страната е 2771, от тях 285 се лекуват в болница и 19 са на апарати за изкуствено дишане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още