IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Не могат да ни накарат да рухнем

В намек към САЩ, турският президент разкритикува опитите за икономическа атака срещу страната

17:04 | 18.08.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Реджеп Ердоган със своята съпруга Емине по време на конгреса <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Реджеп Ердоган със своята съпруга Емине по време на конгреса Снимка: Ройтерс

Турският президент Реджеп Ердоган отправи поредна критика по адрес на САЩ в реч по време на конгрес на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

По думите на държавния глава САЩ са се направили на стратегически партньори на Турция, но вместо това са действали така, сякаш страната е тяхна „стратегическа цел“, съобщава в. Hurriyet Daily News.

„Те небяха способни да ни накарат да рухнем и никога няма да бъдат. Ако те имат своите долари, ние имаме нашия Бог. Ще вървим заедно към бъдещето с твърда стъпка“, заяви Ердоган пред тълпа привърженици на ПСР. Президентът също така отново коментира и „икономическата атака“ срещу Турция и нейната национална валута.

„С Божията помощ ще изпратим на света друго послание с нашия конгрес, който свикахме за първи път при новата система на управление“, допълни държавният глава.

Ердоган запази дръзкия тон в речта си, обещавайки да „не се предава на тези, които изглеждат като стратегически партньор, опитвайки се да ни превърнат в стратегическа цел“.

В очевиден намек към САЩ на фона на продължаващия конфликт между двете страни турският президент посочи, че „някои хора ни заплашват с икономика, санкции, валутни курсове, лихвени проценти и инфлация“.

„Казваме им, че виждаме тяхната игра и ги предизвикваме“, посочи още президентът, според когото Турция никога няма да се поклони пред тези, които „създават свой собствен ред, експлоатирайки света“.

По време на еднодневния конгрес, в който участваха 1457 делегати, Ердоган успя да затвърди своето лидерство в партията, посочва Hurriyet Daily News. По време на мероприятието бе гласуван и нов управителен съвет на партията, в който влязоха 42-ма членове на парламента и осмина души, които не са депутати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
Иван Митев
преди 5 години
Турският президент Реджеп Ердоган не може да спаси Република Турция от катастрофална криза, защото не зачита истината, че най-същественият враг на Република Турция е Турската централна банка, която работи без защита срещу щетите от липсата на пълна икономическа стойност на турската лира.При запазването на посочената държавна грешка Президентът на Република Турция няма полезен ход за спасението от катастрофална криза и само може да приеме някои мерки, с които да отложи ескалацията на кризата, ала за сметка на завишени бъдещи щети.Спасение на Република Турция е възможна само чрез прилагането на защита срещу щетите от липсата на пълна икономическа стойност на турската лира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 8
vankata89
преди 5 години
Евала на САЩ дано смачкат всичкото мюсли :D да им дойте акъла в главата да спрат да се дупат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
redcretin
преди 5 години
Не става само с молитви, Ердоган бей ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още