IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bosch ще вложи 77 млн. евро в нов завод в Румъния

Фабриката ще създаде нови 300 работни места в бизнес парк до Клуж

19:16 | 03.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Bosch ще вложи 77 млн. евро в нов завод в Румъния

Германският индустриален концерн Bosch възнамерява да построи нова фабрика в Румъния. В завода, който ще е част от индустриален парк в близост до Клуж, ще бъдат създадени 300 нови работни места, съобщи премиерът Емил Бок, цитиран от Ройтерс.

Инвестицията в размер на 77 млн. евро е още по-важна предвид на факта, че финландският производител на мобилни телефони Nokia затвори своята фабрика в Клуж в края на миналата година. По-късно стана ясно, че тя е придобита от италианския производител на кафе автомати De'Longhi. Бок подчертава, че правителството иска да насърчи всички чуждестранни инвестиции, с които ще се създадат нови работни места. Това включвало и държавни субсидии.

През миналата година Bosch увеличи приходите си заради силната инерция от бума в търсенето на нови превозни средства с почти девет процента. По отношение на печалбата обаче концернът със седалище в Щутгарт трябваше да отчете значителен спад заради високи амортизации на подразделението за соларни технологии, както обяви Bosch през миналата седмица.

Приходите се увеличават през изминалата година по-силно от очакванията до 51,4 млрд. евро. За текущата година приходите ще се повишат с още 3 до 5% до 54 млрд. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
Дано най-сетне в Брюксел разберат, че единственият начин да спасят Европа е да накарат големите технологични фирми да не изнасят работни меса за Китай, Хонконг, Виетнам, Индия, Малайзия и т. н., а да насочат плановете си към страните от ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още