IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хювефарма придоби американска компания за ветеринарни продукти

Стъпката е част от планираното разширяване на присъствието на компанията в световен мащаб

15:28 | 05.01.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Хювефарма“ обяви придобиването на американската компания за ветеринатрни продукти AgriLabs в ход, който ще разшири присъствието на компанията на световния пазар.

„Изключително съм горд с постигнатото през годините от "Хювефарма"! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и due diligence! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!“, коментира изпълнителният директор на Хювефарма Кирил Домусчиев в социалните мрежи.

„Ние сме много развълнувани от таланта и технологиите, които са част от бизнеса на AgriLabs“, коментира Глен Уилкинсън, президент на Хювефарма, САЩ. „Това придобиване подкрепя стратегията на Хювефарма за създаването на балансирано портфолио от продукти и повишаване на присъствието ни на световния пазар. Това също така позволява по-бързото комерсиализиране на биологичните продукти чрез Benchmark Biolabs, дъщерно дружество на AgriLabs“, заяви още той.

„Радваме се, че сме част от световна компания за здравето на животните. Това придобиване ще осигури ресурси за по-бързото въвеждане на нови решения за ветеринарните лекари и производителите. Това също ще ни позволи да ускорим разработването на ваксината ExactVac DNA, която представлява следващото поколение биологични иновации в здравето на животните, каза Стив Шрам, президент и главен изпълнителен директор на AgriLabs.

AgriLabs, със седалище в Сейнт Джоузеф, Мисури, е лидер в биологичните иновации за здравето на животните в Съединените щати. Чрез собствените технологии за ДНК и адювантите в съчетание с други иновативни продукти, AgriLabs доставя следващото поколение решения за здравето на животните за селскостопански животни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
ivanrog
преди 6 години
Защо не спрете с неподготвените изказвания. Предполагам нямаше да е трудно да проверите в публичния и свободен регистър на производителите на комбинирани фуражи колко са точно, че да давате акъл за два големи завода! Ясно, че не познавате за какво става дума, на при това положение е нормално и да не давате и акъл, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
lyusien
преди 6 години
Това е добро решение за тази компания и навлизането на най богатия пазар в света Но има нещо което тази компания маже да направи в България След като е лидер в производството в добавки за фуражи би могла да построи два огромни завода за фуражи за животни В североисточна и Югоизточна България До нас е огромния 80 милионен пазар на Турция с огромен брой животни и недостиг на фуражи Вероятно никакви проблеми с продажбите фиксиран валутен курс ниска инфлация тук и висока в Турция Отлични условия за бизнес Но това е само мнение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още