IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът се среща със студенти на форум за кариери

Заради пандемията много фирми съкратиха служители и свиха стажантските програми

12:40 | 21.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на бизнес форума „Кариери УНСС – 2020, като ще преобладава ИТ секторът, финансовият, производството и търговията. Събитието ще се проведе на 6 и 7 октомври в централното фоайе на УНСС, а организатори са Студентският съвет при УНСС и Rabota.bg с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата.

„През тази година фокусът ни е върху това да покажем, че мислим за студентите и тяхното развитие, тъй като заради пандемията много фирми съкратиха служители и свиха стажантските програми“, информира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС.

Стойков подчерта, че се наблюдава висока реализация на студентите на УНСС от над 90%, което е показателно за сериозната връзка с бизнеса.

„Търсят се знаещите и можещите кадри, а отсяването им сега ще стане по-лесно заради това, че трябва да бъдат попълнени по-малко работни места“.

Според Стойков CV-то ще продължи да бъде основното средство, което да представя кандидатите за работа на работодателите.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още