IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София през август: 20 акта със санкции до 20 хил. лв. за нарушения на строителни обекти

Общо 36 акта са съставели при направените 187 проверки през миналия месец от инспектори на Столична община

11:23 | 01.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Paul Hanna/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Hanna/Bloomberg

20 акта със санкции до 20 хил. лв. са били съставени на фирми след проверки на строителните площадки в София през август за спазване на изискванията на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, съобщават от пресцентъра на общината. 

При направените 187 проверки за месеца са съставени и 36 акта за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5 хил. лв. Изпратени са покани на още 29 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове.

Инспекторите контролират ежедневно строителните площадки на територията на столицата, както и строежи извършвани от частни лица, които имат въздействие върху терени общинска собственост. 

Едни от най-честите нарушения при проверкит, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна или частично изградена строителна ограда, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение, замърсяване и разпиляване на отпадъци около обекта.

Тези нарушения водят до замърсяване на околното пространство, пътните платна, чистотата на въздуха, разрушаване на тротоарни настилки и други общински собствености.

Най-голям дял от нарушители през юли са установени в районите "Лозенец", "Сердика", "Студентски" и "Триадица".

При направените проверки на строителни обекти в последния ден на август вчера във Възраждане, Триадица, Студентски, Сердика, Слатина и Оборище  не са констатирани нарушения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още