IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се концесионер за морския плаж на „Къмпинг Градина“

Срокът на концесията ще е 20 години и предвижда визия за дългосрочно развитие на морския плаж

13:52 | 22.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас, съобщи правителственият пресцентър. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Toй е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 71,598 хил. лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Целта на министерското решение е да се обезпечи морският плаж „Къмпинг Градина със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж, както и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още