IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгна търгът за ремонта на площадното пространство около НДК

Индикативният бюджет за подмяна на гранитните плочи и поставяне на хидроизолация е 2 млн. лева без ДДС

16:27 | 26.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Тръгна търгът за ремонта на площадното пространство около НДК

Столичната община стартира процедурата за ремонта на пл. „България“ - пространството около Националния дворец на културата (НДК), което е с площ от около 11 дка.

Местната администрация в София обаче планира да отдели 2 млн.лева за ремонта, а не първоначално обявените 5 млн.лева, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

В края на миналата година зам.-кметът на София по околната среда Мария Бояджийска съобщи, че през тази година ще бъде ремонтирано и площадното пространство около НДК.

Столичната община инвестира над 11 млн. лева за ремонт на парка около НДК. Финансирането е от изтеклата оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Крайният срок за дейностите по парка беше неколкократно удължаван, а накрая бяха наложени и санкции за изпълнителите заради дефекти.

Както става ясно от обявлението, за ремонта на пл. „България“ е предвиден индикативен бюджет от 2 млн.лева без ДДС. Крайният срок за подаване на документи е 22 февруари, а отварянето на офертите е предвидено за същия ден, от 13.30 ч. Срокът за изпълнение на дейностите е 180 дни след подписването на договора.

Предвижда се да бъдат подменени на гранитните плочи в площадното пространство, като негодните за употреба стари плочи ще се рециклират, става ясно от техническата спецификация към обществената поръчка.

Изпълнителят ще трябва да положи и хидроизолация, за да се реши проблема с изтичането на вода в тунела под НДК. Предвидени са и допълнителни обезопасителни съоръжения около фонтаните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още