IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софийският аквапарк за над 9 млн. лева посреща първи посетители

Основният фактор да се направи комплекса на това място е намиращият се в съседство извор на минерална вода "Баталова воденица

13:41 | 27.07.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

 

Инвестицията в комплекс "Възраждане" и прилежащия към него парк от 25 декара е в размер на 9,5 млн., като 5,3 млн. лева са нисколихвен кредит по ОП "Региони в растеж". Това заяви за БНТ изпълнителният директор на дружеството инвеститор Димитър Шивачев.

По думите му основният фактор да се направи комплекса на това място е намиращият се в съседство извор на минерална вода "Баталова воденица".

Комплексът отвори врати днес. Минералната вода в аквапарка ще се използва и във вътрешната, и във външната част, ще се смесва с тази за битови нужди, като температурата ще се регулира, обясни Шивачев.

Тази вода е полезна както за пиене, така и за външно приложение - помага на опорно-двигателния апарат, за кожни заболявания. Приемана вътрешно е полезна за стомашно-чревния тракт.

5 са външните басейни в новия аквапарк "Възраждане" - хидромасажен басейн, развлекателен, смесен с детски басейн, детски пратер с пързалки и допълнително има още пет пързалки. Това уточни мениджърът на басейна Андрей Калмаков. До 11 спасители има на смяна, като се включват и тези, които наблюдават контрола на пързалките за по-голяма безопасност. Осем са водните пързалки.

Заради кризата с коронавируса в комплекса стриктно се взимат предпазни мерки – въпреки че капацитетът на аквапарка е 500 човека, ще се допускат до 250.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
v_tin
преди 3 години
https://aqualand.de/preise/колон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
А колко трябва да струва? Ако ще строиш по-достъпен аквапарк много добре, конкуренцията винаги е добре дошла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
bstoyano
преди 3 години
за двама възрастни с две деца (90-130 см) излиза 80 лева за събота или неделя ми се вижда прекалено. При това отделно наем на кърпа и отделно ще те скубят за разхладителни и закуски. Тия 9 млн. лева инвестиции (от които половината дошли по някакво ОП) искат за 1 сезон ли да ги избият?? Айде нема нужда поредните привилегировани лапачи да правят пачки на мой гръб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
дядя Вова
преди 3 години
Хляб може да няма, но зрелища си трябват.Едното на мама го храни цялата хранителна пирамида,трябва да не му е скучно на горкото....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още