IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софийски имоти" търси изпълнител за изграждането на парк "Възраждане"

Очаква се строителните дейности да струват над 4,25 млн. лева

17:17 | 10.02.15 г.
"Софийски имоти" търси изпълнител за изграждането на парк "Възраждане"

След като в края на януари беше подписан договорът за финансиране на изграждането на новия парк в София – „Възраждане“, общинското дружество „Софийски имоти“, което беше избрано от Столичния общински съвет да реализира проекта, обяви тръжните процедури за самото строителство.

Дружеството търси изпълнител за строително-монтажните и ремонтни дейности в парка, които ще се осъществят на два етапа. На първия етап се предвижда да бъдат изградени паркинг с 54 паркоместа, ресторант, интерактивен "сух" фонтан с два водни ефекта, амфитеатър, автоматизирана напоителна система и инфраструктура, да се монтира типова обществена тоалетна, да се осъществи озеленяването, паркоустройството и да се положат декоративните настилки, да се изградят външните ВиК връзки, както и системите за видеонаблюдение.

На втория етап се предвижда изграждането на втория паркинг – с 98 места, стопанска постройка с двор и ограда, детска площадка, съоръжение за катерене, ВиК връзки и други.

Прогнозната стойност на поръчката е над 4,25 млн. лева без ДДС. Финансирането за първия етап от изграждането на парка е осигурено от „Фонд за устойчиво градско развитие на София” ЕАД по линия на инициатива JESSICA, а за втория етап – от собствени средства на „Софийски имоти”.

Гаранцията за участие в процедурата е в размер на 40 хил. лева. Срокът за кандидатстване е 23 март, а офертите се предвижда да бъдат отворени на 24 март.

„Софийски имоти“ търси и изпълнител на авторския надзор над строителството. Стойността на поръчката е малко над 85 хил. лева.

Междувременно Столичната община покани „Водоснабдяване и канализация” ЕАД за договаряне на допълнителни дейности по възстановяването на фонтана и водната каскада пред Националния дворец на културата (НДК). Финансирането за ремонта на парковото пространство пред сградата е осигурено от старата програма „Регионално развитие“ (2007-2013 г.).

При изпълнение на друг договор дружеството е установило, че е необходимо да бъде ремонтиран един от водопроводите, който захранва съоръжения в парка пред НДК. Очаква се ремонтът да струва 34 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още