IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София прави последен опит да отдаде на концесия централната баня

Ако и тази процедура се провали, кметът Йорданка Фандъкова обещава да предложи разширяването на Музея за историята на София в цялата сграда

20:47 | 12.08.15 г. 2
София прави последен опит да отдаде на концесия централната баня

За пореден път Столичната община ще се опита да намери инвеститор, който да изгради СПА център в централната минерална баня в София. Ако обаче процедурата приключи неуспешно, вероятно цялата сграда ще се ползва като музей.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обещава, че ако процедурата за концесия пак се провали, тя самата ще предложи музеят на София, който в момента се разполага в едната половина на сградата, да се разшири, съобщава БНР.

Досега са проведени четири неуспешни процедури за намирането на концесионер на централната баня в София. Инвеститорът трябва да реконструира половината от сградата, за да я ползва като балнео-лечебен комплекс. Инвестицията е изчислена на 10 милиона лева.

“Моето мнение е, че това трябва да е последен опит и след това да помислим за разширението на музея”, коментира Фандъкова.

Изграждането на централната баня в София започва през 1906 г. През 2014 г. в северното крило е открит физико - лебечен инситут с  5 водолечебни отделения. Сградата е обявена за национален архитектурен паметник.

Музеят за историята на София, който се помещава в сградата, ще отвори врати в деня на града – 17 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
redcretin
преди 8 години
*** я и тая, както осрахте и в Овча Купел!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Сините камъни
преди 8 години
Така е, като няма държава!А и Рим е далеко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още