IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София иска 17 млн. лв. от кабинета за строеж на детски градини

До края на годината ще бъдат открити общо 19 градини - рекорд за всички времена за строителство на детски градини в София, заяви кметът Йорданка Фандъкова

13:39 | 05.12.14 г.
София иска 17 млн. лв. от кабинета за строеж на детски градини

Столичната община е поискала 17 млн. лв. от правителството за строеж на детски градини, съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе на откриването на нова сграда на ОДЗ 79 "Слънчице" в район "Студентски", предаде БТА.

Даваме си сметка, че финансовата ситуация в страната е изключително трудна, затова залагаме в проектобюджета за идната година собствени средства за строителство на детски градини, отбеляза Фандъкова.

Тя изтъкна, че това правителство е показало в предишен мандат, че има грижа и отношение към децата с осигуряването на 14 млн. лв. за строеж на детски градини.

Миналата година кандидатствахме, но за съжаление правителството ни даде само 6 млн. лв. за шест детски градини, каза още Фандъкова.

Тя информира, че 1,5 млн. лв. струва строителството на новата сграда на ОДЗ 79 за две групи, както и цялостното саниране и мерките за енергийна ефективност на цялата стара сграда.

Столичният кмет посочи, че до края на годината предстои да бъдат открити общо 19 градини, което по думите й е най-големият рекорд за всички времена за строителство на детски градини в София.

През следващата година предстои да бъдат завършени още пет детски градини, заложили сме в проектобюджета строителството на още осем нови детски градини, каза кметът. Тя отбеляза, че все още е голям недостигът в районите "Триадица", "Красно село", "Младост" и "Люлин".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още