IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на „Технополис“ и „Практикер“ влиза в хотелиерския бизнес

Дружество в групата на „Видеолукс Холдинг“ купува столичния хотел Holiday Inn

12:17 | 03.09.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;hisofiahotel.com</em></p>

Снимка: hisofiahotel.com

Собственикът на веригата за техника „Технополис“ и магазините „направи си сам“ „Практикер“ – „Видеолукс Холдинг“, навлиза в хотелиерския бизнес. Новорегистрирано дружество, част от групата, купува хотел Holiday Inn в София, вижда се от документ, публикуван на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Компанията „Холидей Парк“ е подала искане за придобиване на „Меридиан Хотелс България“, която управлява Holiday Inn в столичния кв. „Младост“, в близост до Бизнес парка и Околовръстния път. Придобиваното дружество е собственост на регистрирана в Малта компания, зад която стои британската Meridian Leisure Hotels.

„Холидей Парк“ е учредена в началото на юли т.г. Управител е Марчо Велчев Марчев, който управлява и други компании от групата на „Видеолукс Холдинг“ – транспортната „Техно Транс“ ЕООД, както и на „Видеолукс“ ЕООД, показва справка в Търговския регистър.

Софийският Holiday Inn отвори врати в края на 2006 г. Хотелът разполага със 130 стаи, конферентен център, бар, ресторанти, фитнес и спа център, закрит басейн.

През 2019 г. хотелът е настанил 31 423 госта и е провел близо 400 мероприятия, става ясно от отчета, публикуван в Търговския регистър. Данните показват обаче, че ръстът на приходите и печалбата се забавя.

Приходите от настаняване възлизат на над 3,9 млн. лева, от събития – 232 хил. лева, от продажба на храни и напитки – над 1,8 млн. лева, а другите приходи са за 565 хил. лева. Общо приходите на хотела за миналата година възлизат на над 6,5 млн. лева спрямо над 6,9 млн. лева година по-рано.

Нетната печалба на хотела за миналата година е 1,325 млн. лева спрямо 1,713 млн. лева година по-рано.

В специална бележка към отчета за миналата година управителят на хотела посочва, че дружеството е одобрено за схемата 60/40, както и че кандидатства по европейски програми за подпомагане на засегнатите от коронавируса сектори, и уверява, че съкращения на персонал няма да има.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още