IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След шест месеца Пловдив трябва да е с ново кръгово кръстовище към Асеновград

Инвестицията от републиканския бюджете е за над 2,3 млн. лева, изпълнител на обекта е „ИСА 2000“

15:29 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Започва изграждането на новото кръгово кръстовище при 14-ти км на път II-86 Пловдив - Асеновград. То ще замени съществуващото кръстовище на входа на град Пловдив при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

С осигуряването на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти, посочиха от АПИ.

Проектът се финансира със средства от републиканския бюджет, като инвестицията възлиза над 2,3 млн. лева. 

Изпълнител на обекта е „ИСА 2000“ ЕООД

Строителният надзор е възложен на „План инвест Пловдив” ЕООД. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е шест месеца.

Investor.bg припомня, че строителството на кръгово кръстовище до караулката на Асеновградско шосе се забави заради съдебни дела, водени от собственици на отчуждени имоти.

Фирма "ИСА 2000" спечели държавната поръчка на стойност 25 млн. лева  за разширението на пътя Пловдив - Асеновград. Търгът за кръговото кръстовище беше направен от АПИ още в края на миналата година, но строителството се отложи заради обжалване на оценките в съда от собствениците на четири имота, които попадат в новата регулация на кръстовището.

Проектира се изграждането на транспортен надлез над кръстовището на две нива. За неговото строителство се обявиха представители на сдружение "Бизнесът за Пловдив". Предприемачите настояват новото пътно съоръжение да поеме трафика на индустриалната зона покрай околовръстното шосе и пътя Пловдив – Асеновград.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още