IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем кандидати са готови да предложат варианти за тунел под Петрохан

Индикативната стойност на обществената поръчка е 500 хил. в. без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни

16:54 | 28.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Седем оферти са получени в откритата процедура за избор на изпълнител за изработване на прединвестиционно проучване за трасе по направлението  Монтана – София, с тунел под Петрохан, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Бъдещият изпълнител ще трябва да посочи минимум три варианта за развитие на ново пътно трасе с тунелно преминаване под Петрохан.

Въз основа на извършеното проучване ще бъде определен пътният габарит на направлението. Ще бъдат проучени необходимите капиталовложения за реализацията на проекта, както и разходите за поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения след тяхното реализиране.

След приключване на прединвестиционното проучване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за одобрение на вариант за бъдещото трасе. След влизането в сила на решението по ОВОС ще се пристъпи към изработването и на идеен проект по одобреното трасе.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 500 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 180 дни. Критерият за оценка на офертите е „икономически най-изгодна оферта“.

Ето и кандидатите по реда на постъпването на офертите им в деловодството на АПИ:

Обединение „Логистика – Свеко“ с участници: „Логистика 21“ ЕООД и „Свеко Енергопроект“ АД

Обединение „Петрохан 2019“, в което влизат „Трансконсулт-22“ ООД и Университет по архитектура, строителство и геодезия – Център за научни изследвания и проектиране ЕООД“

„Пътпроект – 2000“ ООД

ДЗЗД „Петрохан Проект“, в което участват: „Рутекс ООД“, „Метропроект Прага“ АД и „Геоконструкт“ ООД

„Илия Бурда“ ЕООД

„Вия План“ ЕООД

„Пътпроект“ ЕООД

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още