IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 1,5 млн. лева ще се разшири залата за художествена гимнастика на НСЗ "Раковски"

Министърът на спорта Красен Кралев се надява най-късно до края на следващата година новата зала да бъде открита

11:37 | 27.12.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Залата за художествена гимнастика на НСЗ "Раковски" ще бъде разширена. Това съобщи в началото на правителственото заседание министърът на спорта Красен Кралев, цитиран от БТА.

Днес правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на спортното ведомство в размер на 1,5 млн. лева за увеличение на капитала на "Национална спортна база" ЕАД, като средствата са за сметка на централния бюджет.

“Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови акции, като със средствата ще бъде изградено разширение на залата на художествена гимнастика на стадиона, където се намира Националният център по художествена гимнастика”, обясни министърът.

Министерството на вътрешните работи е отделило по проекта терен на площ един декар.

“Трябва да си изпълняваме ангажиментите, иначе всички много обичат да се снимат, а като трябва да се построи зала, да се върши работа, малко мераклии се явяват”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на премиера и правителството за акта и за стореното към художествената гимнастика през последните години.

“Мечтаем за такова нещо, ще построите дом на художествената гимнастика, в който вярваме, че този спорт години напред ще остане един от най-успелите спортове, каза Раева. Тя връчи на премиера златна книга със световните шампионки и златна топка с подписите на българските гимнастички.

Пред журналисти в Министерския съвет Красен Кралев съобщи, че с днешния акт на правителството ще бъде решен проблемът с малката материална база, която има до момента за подготовка на националните състезателки.

Илиана Раева смята, че "това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика".

По думите ѝ с подобряването на материалната база на "Раковски" успехите на националния отбор по художествена гимнастика ще стават още повече.

Спортният министър Красен Кралев обясни, че в края на годината е бил направен цялостен ремонт на сега съществуващата инфраструктура.

Новата зала се предвижда да бъде с топла връзка, свързана със сегашната. По този начин няма да се възпрепятства подготовката на гимнастичките. Новата зала ще бъде разположена на около 10 метра встрани от сегашната зала.

Министър Кралев не пожела да даде точни срокове кога ще бъде изградена новата зала, но той се надява най-късно до края на следващата година тя да бъде открита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 5 години
При тези наколенки, които прави Илиана Раева, какво друго да се очаква?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още