IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът около НДК може да се забави заради повредена хидроизолация

Възникнали са непредвидени обстоятелства, съобщи общината

15:03 | 20.11.15 г.
Ремонтът около НДК може да се забави заради повредена хидроизолация

Ремонтът около Националния дворец на културата (НДК) вероятно ще се забави заради повредена хидроизолация под алеите, става ясно от обществена поръчка на Столична община.

Кметството пристъпва към договаряне без обявление с фирмата, която вече прави ремонта - "СК-13 Пътстрой" АД.

В документа се обяснява, че при ремонта на паркови и тротоарни настилки се налага да се изградят усилена настилка и водооттичане, да се сменят елтабла, да се монтират нови рамки за капаци на съществуващите шахти и допълнителна работа по осветлението.

В зоната около сградата, в която се намира bTV, настилките, отводняването и вертикалната планировка са компрометирани изцяло, тъй като е влизала тежка техника, обслужваща телевизията и обектите в сградата, пише в поръчката. Затова ще се прави нова усилена основа и настилка от гранитен паваж, както и ново отводняване.

Алеята южно от сградата на НДК, намираща се над така наречения „английски двор” (до Моста на влюбените) е с компрометирана отводнителна инсталация, в резултат на което се наводняват подземни помещения.

При изпълнението на тротоарните настилки станало ясно, че съществуващите рамки под капаците на шахтите не съответстват на предвидените нови капаци. Всичко това налага допълнителните дейности. 

В документа се уточнява, че те ще струват с 435 хил. лв. без ДДС.

Ремонтът на фонтаните пред НДК продължава повече от година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още