IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите на детски градини и училища в София приключват до 15 септември

Осем нови детски градини трябва да са готови през есента

13:22 | 04.08.15 г.
Ремонтите на детски градини и училища в София приключват до 15 септември

До 15 септември очакваме да приключат основните ремонти на всички детски градини и училища. Това каза пред журналисти кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, след като провери ремонта на детска градина в район "Подуяне", предаде агенция "Фокус".

Кметът обясни, че вече в пет от обектите ремонтите са приключили. Продължава ремонтът в 25 училища и детски градини. Избран е изпълнител на ремонтните дейности за още две детски градини.

Тази година сме отделили над 5,5 млн. лв. само за основни ремонти на училища и детски градини, каза кметът.

Очаква се само в една детска градина и едно училище ремонтите да не приключат на 15 септември. Столичният кмет увери, че това няма да пречи на учебните занятия на децата.

"Необходимо беше да напреднем чувствително в ремонтите и организацията на съществуващите сгради. В същото време продължаваме строителството на детски градини. 6 от общо 8 детски градини, в които трябва да приключат ремонти тази година са готови, като две от тях вече са със записани деца. Останалите предстои да се оборудват и наесен децата да започнат да посещават новите детски градини", обясни Фандъкова.

Във връзка с ремонтните дейности в останалите три детски градини в район „Подуяне”, градоначалникът отбеляза, че в тях се подменя дограмата, като по този начин всички детски градини в района ще са с нова дограма, като част от мерките за постигане на енергийна ефективност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още