IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Jumbo в България продължават да растат

Компанията за търговия на дребно има девет магазина у нас и планира да открие още един в следващите две години

10:16 | 16.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият търговец на дребно в Гърция, листнат на борсата, Jumbo обяви ръст на продажбите си със 7,6% в периода между юли и декември 2018 г. спрямо същия период на 2017 г. Те са достигнали общо 476,7 млн. евро, съобщава гръцкият вестник Катимерини.

Повишението се дължи главно на скока с 30% на продажбите в Румъния и с 9% в България, докато в Гърция продажбите са се увеличили само с 1%, а в Кипър с 2%. Jumbo е открила два нови магазина в Румъния от есента на 2018 г., с което общият брой на обектите й в страната достига 12.

През април 2019 г. компанията ще отвори 13-я си магазин в Браила, Източна Румъния, който ще бъде с площ от 12 хил. кв. м.

Jumbo има девет магазина у нас – четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, и планира да отвори още един обект в следващите две години.

Въпреки осемте години на строги икономии и три спасителни програми в Гърция, които доведоха до спад с 28% на продажбите на дребно, Jumbo се представя добре благодарение на евтините си продукти и операциите в чужбина.
Компанията има 51 магазина в родината си и разполага с още 24 обекта в Кипър, България и Румъния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още