IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последно: Мирослав Боршош се оттегля като директор на НДК

Според него това е най-правилното решение докато траят проверките по скандала за конгресния център

19:20 | 29.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: НДК</em></p>

Снимка: НДК

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата (НДК), докато текат проверките в конгресния център, съобщава той в изявление, разпространено от пресцентъра на НДК.

В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата българска културна институция в страната, коментира той мотивите си да се оттегли.

"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи", посочва Боршош.

Според него скандалът от последните дни е саботираща акция не само срещу двореца, а и към подготовката на България за председателството на Европейския съюз (ЕС). „Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България“, посочва Боршош.

Той благодари на екипа си в НДК, както и на премиера Бойко Борисов, който го възстанови на поста.

Припомняме, че министърът за председателството на ЕС Лиляна Павлова отстрани Боршош с обвинения за злоупотреби с обществени поръчки. Ден по-късно Борисов го възстанови на поста, а на вчерашното заседание на Министерския съвет НДК беше прехвърлен за управление от Министерството на културата.

Заради скандала БСП реше да подаде сигнал в Прокуратурата, а парламентът създаде специална анкетна комисия, която ще проучва случая. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още