IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчката за изпълнението на тунел "Железница" е обжалвана пред КЗК

Гръцката компания "Актор" беше подала оферта за втората обособена позиция от поръчката

12:15 | 17.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Гръцката компания "Актор" обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обществената поръчка за изпълнители на тунел „Железница“.

Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. За изпълнител на проектирането и строителството на тунел „Железница“ беше избрано обединение начело с „Джи Пи Груп“.

„Актор“ беше подала оферта за втората обособена позиция от поръчката, в която се включва и обслужващ тунелен път при южния портал на тунел „Железница“ и площадка за хеликоптери.

Срокът за изпълнение на проектирането и строително-монтажните работи е 1060 календарни дни.

До отваряне на ценовите предложения бяха допуснати четири обединения, а за победител беше обявено обединение ДЗЗД „АМ Струма Тунел 2018“ с участници: „Джи Пи Груп“ АД, „Глобал Кънстръкшън“ ООД и „Виа План" ЕООД с цена от 185 370 370. 37 лв. без ДДС.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Обществената поръчка беше в три обособени позиции - за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, и за пътя преди и след съоръжението. Поръчката беше обособена на три части, за да може на обекта да се работи едновременно и да завърши в срока на ОПТТИ 2014-2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
mavericos4
преди 5 години
Не ми стана ясно обаче, прасе Пеевско има ли пръст в Джи Пи Груп?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още