IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пожар в царските конюшни в София унищожи 1500 кв. м покрив

Засега не е изключена версията за умишлен палеж

10:45 | 29.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Пожар е унищожил около 1500 кв. метра покривна конструкция в сградите на бившите царски конюшни в центъра на София, съобщи БТА, като се позова на МВР.

Сигналът е постъпил в 3.25 часа тази сутрин. В 6.00 пожарът е бил напълно изгасен. Тепърва обаче предстои оглед на щетите. Няма данни за умишлен палеж. 

Няма пострадали при пожара в центъра на София рано тази сутрин, но на старите сгради са нанесени сериозни щети, каза пред журналисти кметът на столичния район „Оборище” Васил Цолов, цитиран от bTV.

Той се въздържа от коментар дали става дума за умишлен палеж.

Осем екипа и 30 пожарникари са участвали в акцията по гасенето на пожара, съобщи Маринчо Маринов, дежурен смяна в ГД ПБЗН. Той не изключва и версията палежът да е умишлен.

Пострадали са сградите от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица „Панайот Волов”. Има паднали покриви.

След започването на учебната година учениците от Първа английска гимназия и разположеното в сградата й основно училище трябва да минават точно покрай пострадалите сгради. От понеделник започва процедура по обезопасяването им.

Сградите са върху терен, който е собственост на няколко министерства и през 2016 г. избухна скандал с продажбата им, след което областният управител на София беше сменен.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още