IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НДК търси строителна фирма за текущи и спешни ремонти

Индикативният бюджет на поръчката е 700 хил. лева

14:33 | 04.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
НДК търси строителна фирма за текущи и спешни ремонти

Националният дворец на културата (НДК) търси строителна фирма, която да осъществява текущи и спешни ремонти на основната сграда, административната сграда и ниското тяло на комплекса.

Обществената поръчка е публикувана в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Срокът за осъществяване на дейността е 12 месеца, а индикативният бюджет достига 700 хил. лева без ДДС. Финансирането се осигурява от бюджета на комплекса, а плащането е предвидено на две вноски – 50% аванс и 50% след приключване на дейностите.

Оферти от кандидати се приемат до 2 септември. Отварянето на предложенията е предвидено за 7 септември в заседателната зала на основната сграда на НДК.

През следващата година предстои да се направи и по-мащабен ремонт на НДК заради българското ротационно председателство на Европейския съюз (ЕС), което ще е през първата половина на 2018 г.

Обществените поръчки за ремонтите в НДК и преустройството на залата „Света София“ в бившия Партиен дом в София, които ще се ползват за председателството, бяха обявени миналия месец. Ако няма обжалвания, през есента ще има избран изпълнител, който ще може да започне работа.

Министерският съвет вече отпусна 17 млн. лева за ремонтите в НДК. За всички строителни дейности около председателството на ЕС обаче ще са необходими почти 40 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още