IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ предвижда 4 млн. лв. за градоустройствени планове догодина

Поканата към общините ще бъде публикувана в началото на 2016 г.

18:50 | 18.12.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
МРРБ предвижда 4 млн. лв. за градоустройствени планове догодина

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще продължи да финансира общините за изработване на общите им устройствени планове, които са задължителни от края на следващата година.

Това стана ясно от отговорите на регионалния министър Лиляна Павлова на депутатски въпроси в рамките на парламентарния контрол.

В бюджета за следващата година за общи устройствени планове са предвидени 4 млн. лв., каза Павлова, цитирана от БТА.

През януари ще бъде обявена нова покана за кандидатстване.

Министър Павлова предупреди, че ако в края на следващата година „резултатите по отношение на общите устройствени планове бъдат както сегашните, ще има основание за сериозни санкции към общините“.

От 265 общини само 11 имат общи устройствени планове, отчете тя. Само 73 общини са заявили интерес по процедурата за финансиране на градоустройствените планове от тази година и проектирането е стартирало.

Припомняме, че по времето на кабинета на Пламен Орешарски министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов за първи път предвиди средства в бюджета за подпомагане на общините за изработването на общи устройствени планове. По закон местните администрации трябва да са готови с градоустройствените планове през 2016 г.

Към момента общините, които имат устройствени планове, са не повече от трийсетина. Останалите са на различен етап от подготовката им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Тава е
преди 8 години
Въпреки че съм платил всички такси и договори, направил съм дарение /скромно/, осигурил съм проекти за евентуално присъединяване, вече 3 /три/ години чакам реализация на грандиозни програми за развитие на инфра-структората в кв Север на гр. Царво, която е за 53 млн! Нещо странно е разминаването в плановете и цифрите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още