IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ е издало шест разрешения за строеж от началото на извънредното положение

След 13 март е разрешено и изработването на проект за модернизация на жп линията София-Перник-Радомир

12:56 | 10.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Шест нови разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното развитие и благоустройството от 13 март досега. Министерството продължава административното обслужване по Закона за устройство на територията при условията на обявеното извънредно положение, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

От началото на годината общият брой на издадените разрешения за строеж е 22. За същия период на миналата година те са били 25.

Две от издадените сега разрешения са за подобекти от проекта за удвояване и електрификация на участък от железопътната линия Карнобат – Синдел на територията на община Аврен и за рехабилитация на две отсечки от третокласния път Провадия – Дъскотна – Айтос с обща дължина 33,4 км. Другите разрешения за строеж са за изграждане на офисни помещения и учебна зала в сградата за управление, персонал и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, за подмяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин“ в Царево и за строеж и за укрепване на свлачище на първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник.

Очаква се да бъде допълнена от възложителите проектната документация за още шест обекта, след което инвестиционните проекти ще бъдат одобрени и ще бъдат издадени разрешения за строеж и за тях. Те са за изграждане на постоянна жп линия и съоръжение за пресичането ѝ, както и за временна жп линия във връзка с модернизацията на пътя Калотина – Софийски околовръстен път. Предстои издаване на разрешение за строеж също за два участъка с обща дължина близо 13 км от проекта за модернизация на пътя Калотина – СОП, участък с дължина 0,5 км от лот 3.1 на АМ „Струма“, модернизация на жп участъка Елин Пелин – Ихтиман, нови гарови здания, спирки и сгради, присъединителни проводи и пътни връзки към тях в Столична община и в землището на Сливница, станция за очистване на газопровода и кранов възел от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Презаверено е разрешението за строеж за основен ремонт на близо 8 км от второкласния път Костинброд – Берковица – Монтана.

През периода на извънредно положение със заповеди на заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е разрешено изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива за модернизация на жп линията София – Перник – Радомир, изменение на плановете за застрояване на поземлени имоти в община Елин Пелин във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на жп линията София – Пловдив и изработване на проект за изменение на подробен устройствен план – парцеларен план за реконструкцията на съществуващи инженерни мрежи при модернизацията на близо 31,5-километров участък от първокласния път Калотина – Софийски околовръстен път.

След 13 март е извършен трансфер на обща стойност 80 160 лв. към общините Ихтиман и Челопеч като финансово подпомагане за изработване на общи устройствени планове. Техните общински съвети са приели и са влезли в сила решения за одобряване на общите устройствени планове на двете общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още