IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесиите на плажове ще се правят от Министерството на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова дава заявка за ревизия на всички стари концесионни договори

11:42 | 05.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за концесиите, които предвиждат концесиите на морските плажове да се осъществяват съгласно текстовете от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Предстои още едно четене на променените текстове в комисии и финално гласуване в пленарна зала.

Промяната се случва само няколко месеца, след като концесиите на плажове започнаха да се правят по Закона за концесиите – от 1 януари т.г. Министерският съвет, обаче, реши, че процедурата е тромава и предпочете да даде концесиите на плажове на Министерството на туризма.

Пред депутатите министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от агенция Фокус, каза, че се е договорила с компании от туристическия сектор – концесионери на плажове, хотелиери и ресторантьори, да се проведе „един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на българското Черноморие”.

Вчера, след срещата с представителите на туристическия бизнес, Ангелкова коментира в Слънчев бряг, че ресорното и министерство ще ревизира всички стари концесионни договори, предава БТА. Тя призна, че има нарушения, но се вземат мерки, налагат се глоби и неустойки.

В кулоарите на парламента днес Ангелкова посочи, че се очаква 3-6% спад на туристите в България и 5-8% за Черноморието, допълва Фокус. Министерството оправдава трудния сезон с конкуренцията от Турция, Тунис и Египет, които, по думите и, имат изключително сериозна политика по отношение на субсидирането и насочването на туристопотока към тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още